Ο Ξενώνας

feat_hotel

Στη Βίτσα Ζαγορίου ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα χωριά, με ψηλά αρχοντικά όμορφα καλντερίμια και εκκλησιές, με θέα στα καταπράσινα βουνά, δημιουργήσαμε το ξενοδοχείο Φιλύρα, ένα χώρο παραδοσιακής οικογενειακής φιλοξενίας.

Είναι χτισμένο σύμφωνα με την παραδοσιακή ζαγορίσια αρχιτεκτονική και διαθέτει ευρύχωρα δωμάτια παρέχοντας τη δυνατότητα για άνετη διαμονή.  Σχεδόν σε όλα τα δωμάτια υπάρχει τζάκι και επίσης ο εξοπλισμός περιλαμβάνει TV, ατομικό μπάνιο, κεντρική θέρμανση, ψυγείο και ηλεκτρικό μάτι για καφέ. Η περιποίηση των δωματίων είναι καθημερινή.

Το πρωινό προσφέρεται σε ειδική αίθουσα ,όμορφα και παραδοσιακά διακοσμημένη και περιλαμβάνει προϊόντα ντόπια, πολλά απ’ τα οποία παράγονται απ’ τους ιδιοκτήτες (αυγά, ζυμωτό ψωμί, μαρμελάδα κυδώνι, παραδοσιακή αλευρόπιτα κ.α.). Το πρωινό περιλαμβάνεται στην τιμή.

Από κάθε σημείο του ξενοδοχείο η ματιά σας χάνεται στα καταπράσινα βουνά, στην αρχή της χαράδρας του βίκου αλλά και στη γοητεία του παραδοσιακού μας οικισμού. Κάθε δεύτερη διανυκτέρευση σας κερνάμε την παραδοσιακή μας αλευρόπιτα φτιαγμένη από την ίδια την οικοδέσποινα.

Σας περιμένουμε να ζήσετε μέρες ξεγνοιασιάς στον τόπο μας!

P6240262Πρωταρχικό μας μέλημα είναι ο επισκέπτης να αισθανθεί τη ζαγορίσια φιλοξενία από τη πρώτη κιόλας στιγμή της άφιξής του καλωσορίζοντάς τον με ένα παραδοσιακό γλυκό, ένα καφέ ή (για τις κρύες μέρες του χειμώνα) ένα τσιπουράκι δίπλα στο τζάκι!!!

Στην αίθουσα υποδοχής ο επισκέπτης μπορεί ακόμη να θαυμάσει μια συλλογή από διάφορα αντικείμενα λαογραφικού ενδιαφέροντος όπως η σαρμανίτσα ή μπεσίκι (κούνια μωρού), η καρσέλα (ξύλινο μπαούλο), η ντρομπολίτασα ή βλάντα καθώς και άλλα σκεύη καθημερινής χρήσης, πολύχρωμα υφαντά και γεωργικά εργαλεία από τη παράδοση της περιοχής.

P8110138Τους καλοκαιρινούς μήνες μπορεί κανείς να πάρει το πρωινό του ή να απολαύσει τον καφέ του στο χαγιάτι της αυλής περιτριγυρισμένος από μια πανδαισία λουλουδιών ενώ παράλληλα το βλέμμα του θα χάνεται στην φανταστική θέα των καταπράσινων βουνών μέσα σε ένα περιβάλλον απόλυτης ηρεμίας και γαλήνης ακούγοντας μόνο τους ήχους της φύσης.